skip to Main Content
Dogodki

Vilinska Lacha: Hauptman – “Za Darwina iz Lomboka!” dobrodelni koncert 10.12.2022 – 20:30

 Hauptman vabi na dobrodelni koncert za Darwina iz Lomboka, ki je ne dolgo nazaj v potresu izgubil očeta in streho nad glavo. Sedaj živi sam na plaži, njegovo preživetje pa je odvisno od turistov, ki jih tam ni prav veliko.

Namesto vstopnine zbiramo prostovoljne prispevke, ki bodo v celoti namenjenu Darwinu in njegovi mami.

Zakaj dobrodelni koncert za Darwina iz Lomboka?

“Septembra sem potoval po Indoneziji. Želel sem spoznati kulturo in način življenja, zato sem se namerno umikal turističnim krajem. Ko sem videl v kakšnih razmerah nekateri živijo, me je čisto pretreslo.

Spoznal sem Darwina. Je 21 letni fant, ki živi na otoku Lombok, v Indoneziji. Dela kot skrbnik v zavetišču za želve na plaži Nippah, kjer tudi skrbi za ohranitev koralnega grebena. Plačilo je minimalno, saj je odvisno od tega koliko promocijskega materiala prodajo, kar pa otežuje dejstvo, da ta plaža ni zanimiva za turiste in je zato slabo obiskana.

Potres, ki se je na Lomboku zgodil leta 2018, je Darwinu spremenil življenje. Izgubil je hišo, ta se je zrušila na njegovega očeta, ki je bil zaradi bolezni prikovan na posteljo in se sam ni mogel rešiti. Darwin je bil takrat star 17 let. Njegova mama se je preselila k stricu, on pa stanuje kar v kolibi na plaži Nippah. Skupaj s stricem in mamo gradijo nov dom za Darwina.

Zaupal mi je, da ima le 3 majice in dvoje hlač, od tega je 1 majica “službena”.

V začetku oktobra so plažo Nippah prizadele hude poplave, kar ga je še dodatno prizadelo. Zato menim, da mu bo sleherni prispevek prišel prav in bo zanj neizmerno hvaležen.

Je budist, verjame v karmo. “Verjamem, da bodo moja dobra dela poplačana – mogoče jutri, mogoče dan za tem, mogoče naslednje leto.” Takrat sem spoznal, da premore več pozitive kot jaz, ki mi je dano vse. Ceni življenje in svoje bližnje, z veseljem “hodi v službo”, jaz pa včasih pozabim, kaj imam.


10.12.2022 Vilinski oder – 20.30

Zasedba:

  • Žan Hauptman, vokal
  • Maša But, spremljevlani vokal, flavta
  • Alja Senčar, spremljevalni vokal
  • Filip Vadnu, kitara
  • Vid Turica, bas kitara
  • Pavel Čebašek, bobni.

Najnovejši dogodki